Mijn abstracte schilderijen - op papier  en op doek - zijn vanaf 20 mei 2019 GRATIS door je te kiezen en af te halen. Het zijn meestal kleurige werken - in grote en in kleine maten.
Je kan maximaal 1 groot schilderij of 2 kleinere werken  kiezen. Kijk voor alle nog beschikbare de werken in de Galerij-groepen, links-onder in het menu.

Stuur me een mail met je keuze(s) - dan  kan ik vooraf chequen of je gekozen werk er nog inderdaad is en dit alvast voor je reserveren:
fons-1951@outlook.com). Kom het daarna bekijken en eventueel meenemen. In het echt zijn en doen mijn werken visueel vaak heel anders dan op het beeldscherm!

Mocht het werk niet meer beschikbaar zijn en je wil toch nog een afbeelding ervan...., dan kan ik je een hoge-resolutie foto-bestand van het originele werk mailen; hiermee kan een goede kwaliteit kleur-print gemaakt worden op papier - bijvoorbeeld geplakt op dibond. Key-Color op de Elandsgracht Amsterdam of online is wat mij betreft hiervoor een aanrader! Daar doe ik zelf ook mijn prints; zij hebben veel ervaring in het maken van deze art-prints.


Welkom op mijn website,
Graag laat ik hier de abstracte werken zien die ik maakte van 1989 tot 2016. Ik ben al jaren gestopt, en wil nu graag dat mijn werk zichtbaar aan de muur komt te hangen bij mensen, overal. Zichtbaar en bekijkbaar, voor wie het werkelijk iets te bieden heeft. Daarom deel ik vanaf mei 2019 mijn schilderijen op pasier en doek gratis uit: maximaal 1 groot  schilderij of  2 kleinere werken per persoon. alle getoonde werken op deze website zijn gratis te verkrijgen.  Van mei tot in september 2019 zijn er inmiddels circa 80 werken opgehaald. 


over mijn 27 jaren van schilderen:
Ik schilderde al die jaren zowel in grote en in kleinere formaten; deels op papier en deels op grote doeken.
Het zijn overwegend vrij kleurrijke en abstracte schilderijen die ik maakte; vaak in meerdere lagen ontstaan, en meestal vrij los en open geschilderd. Mijn kunst is wel levendig, maar niet chaotisch; daar waakte ik bewust voor, want ik wilde en wil geen visuele chaos aanbieden. Ik selecteerde mijn werk daar streng op; drie van de vier werken op papier vielen later weg en verscheurde ik. 
Mijn werk is meestal abstract, dynamisch geschilderd, met energie. Ik wilde vaak graag ruimte in het schilderij verkrijgen - ook al is papier en doek in wezen plat -  zodat iedereen er in en er doorheen kan dwalen, kan rondzwerven met je ogen. Elk werk is zo een eigen en vrij toegankelijke micro-cosmos.


Ik zag mezelf als een kunstenaar van het Abstract Expressionisme - dit is een moderne schilders-traditie die mij al vroeg in mijn schildersjaren (vanaf  c. 1990) 
inspireerde. Deze kunststroming ontstond in de jaren 1940-50, met name in Amerika. Ik heb mijn eigen abstracte werk nooit meer los zien van deze moderne traditie èn van de baanbrekende kunstenaars daarin, die mijn werk sterk inspireerden.
Met name was dat Willem de Kooning met zijn losse verftoets. Maar ook de Nederlandse abstracte schilder Bram van Velde was een grote inspiratie voor mij; zijn invloed is soms direct aanwijsbaar in mijn werk, met name in mijn vroegere abstracte werken, c. 1995-96. Bovendien was al vroeg de Friese schilder Gerrit Benner voor mij van groot belang; Benner kon in mijn ogen zo goed het Hollandse landschap in een overtuigend abstract beeld omzetten, waarbij ik het onderwerp bleef voelen ondanks de abstractie: land en lucht.

De levende inspiraties om mij heen waren en zijn mijn grote schildervrienden: Paul Werner, met zijn losse uitdagende penseelstreek  Daan Lemaire, met wie ik eindeloos veel heb uitgewisseld, al kijkende naar zijn of naar mijn recent geschilderde schilderijen..  Ook Ben Vollers was voor mij jarenlang sterk aanwezig als een inspirerende kracht; bovendien hebben we samen ruim 50 grote doeken geschilderd - naast elkaar, al jammend. echt een 'Dialoog in Beeld' - een unieke en onvergetelijke ervaring!

Daarnaast zijn Herman van de Poll en Albert de Wilde in 2005-07 erg aanwezig geweest voor mij; met elkaar hebben we in die jaren een inspirerende Trialoog gehad - in Woord èn in Beeld. Ook dit heeft mijn latere schilderen beïnvloed, met name de losse zwier van Albert, die goed te zien is in mijn werk vanaf 2007. 

Ik kijk met dankbaarheid op al mijn schildersjaren met hen terug. Ik genoot al die tijd een onvoorstelbare vrijheid en kreeg van mijn schilderen zelf veel onverwachts terug.   


Fons Heijnsbroek,

email: fons-1951@outlook.com