Ik deel mijn kunst uit: gratis
Mijn abstracte schilder-kunst is vanaf 20 mei 2019 GRATIS af te halen: kleurige schilderijen, op doek èn papier - in grote & kleine maten - maximaal 1 groot schilderij of 2 kleinere werken per persoon. (stuur me eerst een mail met je keuze(s) - dan  kan ik vooraf chequen of het er nog echt is:
fons-1951@outlook.com).

Mocht het werk niet meer beschikbaar zijn en je wil toch...., dan kan ik je een hoge-resolutie-afbeelding van het werk mailen; hiermee kan een goede kwaliteit kleur-print gemaakt worden voor op bijvoorbeeld dibond. Key-Color op de Elandsgracht is wat mij betreft hiervoor een aanrader! Daar doe ik zelf mijn prints.


Welkom,
Graag laat ik hier de abstracte werken zien die ik maakte van 1990 tot 2012/16. Ik ben al jaren gestopt, en wil nu graag dat mijn werk aan de muur komt te hangen bij mensen, overal: zichtbaar en bekijkbaar voor wie het iets te bieden heeft. Daarom deel ik vanaf mei 2019 mijn schilderijen op pasier en doek gratis uit: maximaal 1 groot  schilderij of  2 kleinere werken per persoon. Dus let niet op prijzen als die er nog staan; alles is gratis te verkrijgen, op de 2 onderste BenFo-groepen in de Galerie na. 


Ik schilderde in grote en in kleinere maten; deels op papier en deels op grote doeken.
Het zijn meestal kleurrijke en abstracte schilderingen die ik maakte; vaak in meerdere lagen ontstaan, en meestal vrij los en open geschilderd. Mijn kunst is levendig maar niet chaotisch; daar waakte ik bewust voor, want ik wilde geen visuele chaos aanbieden.
Mijn werk is meestal abstract, dynamisch geschilderd, met energie. Ik wilde vaak graag ruimte in het schilderij verkrijgen - ook al is papier of doek in wezen plat -  zodat iedereen er in en erdoorheen kan dwalen en zwerven met de ogen. Elk werk is zo een eigen toegankelijke micro-cosmos.


Ik zag mezelf als een kunstenaar van het Abstract Expressionisme - is een moderne schilders-traditie die mij al vroeg in mijn schildersjaren (vanaf  c. 1990) 
inspireerde. Deze kunststroming ontstond in de jaren 1940-50, met name in Amerika. Ik kon mijn eigen abstracte kunst nooit los zien van deze moderne traditie èn van de baanbrekende kunstenaars daarin, die mijn werk sterk inspireerden.
Met name was dat Willem de Kooning met zijn losse verftoets. Maar ook de Nederlandse abstracte schilder Bram van Velde was een grote inspiratie voor mij; zijn invloed is soms direct aanwijsbaar in mijn werk, met name in mijn vroegere abstracte werken, c. 1995-96. Bovendien was al vroeg de Friese schilder Gerrit Benner voor mij van groot belang; Benner kon in mijn ogen zo goed het Hollandse landschap in een overtuigend abstract beeld omzetten, waarbij ik het onderwerp bleef voelen ondanks de abstractie: land en lucht.

De levende inspiraties om mij heen waren en zijn mijn grote schildervrienden: Paul Werner met zijn losse uitdagende penseelstreek  En Daan Lemaire met wie ik eindeloos veel heb uitgewisseld, al kijkende naar zijn of naar mijn recent geschilderde schilderijen..  Ook Ben Vollers was voor mij jarenlang erg aanwezig als inspirerende kracht; samen hebben wij bovendien ruim 50 grote doeken geschilderd - naast elkaar, al jammend. echt een 'Dialoog met de Kwast - een onvergetelijke ervaring!

Daarnaast zijn Herman van de Poll en Albert de Wilde in 2005-07 erg aanwezig geweest voor mij; met elkaar hebben we in die jaren een inspirerende Trialoog gehad - in Woord en in Beeld. Ook dit heeft mijn latere schilderen beïnvloed, met name de losse zwier van Albert. 

Ik kijk met dankbaarheid op al mijn schildersjaren met hen terug. Ik genoot al die tijd een onvoorstelbare vrijheid en kreeg van mijn schilderen zelf veel onverwachts terug.  

Fons Heijnsbroek
              

email: fons-1951@outlook.com